top of page

Logopedische en Audiologische Wetenschappen voor toekomstige studenten

Informatie over de opleiding

In dit gedeelte vindt u alle informatie en suggesties om vlot van start te gaan in de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen. Je krijgt meer informatie over de infodag van de opleiding, de open lessen tijdens de herfst- en krokusvakantie, de try-outs waarin je leert hoe het is om aan de universiteit te studeren. Je kan ook samen met je ouders de algemene infosessie Straks Student aan de UGent volgen of deelnemen aan de bachelorbeurs.

Vlot van start in de opleiding
Ben je overtuigd dat de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen het meest bij jou past? Dan kan volgende informatie over de inschrijvingsprocedure, het  studiegeld en de introductiedag van de opleiding jou zeker verder helpen.

 

Lees je liever op jouw gemak de algemene informatie over de opleiding nog eens door? Download dan hieronder de brochure voor meer gedetailleerde informatie en neem gerust contact op indien u meer informatie wilt.

Hoe kan ik me voorbereiden op de instap in de opleiding LAW?

Vermoed je over onvoldoende wetenschappelijke basis te beschikken, dan kan je deelnemen aan de zomercursussen. Deze worden toegelicht op de infodag, maar ook online kan je hierover meer informatie raadplegen.

Is de opleiding LAW een goede keuze voor mij?

Heb je vragen of nood aan een persoonlijk gesprek over je studiekeuze? Neem dan contact op met de collega's van studieadvies (www.ugent.be/studieadvies) via studieadvies@ugent.be - 09 331 00 31

Is een ijkingstoets verplicht?

De ijkingstoets is een hulp bij de overgang van het secundair naar academisch onderwijs. Deelname aan een ijkingstoets is niet verplicht voor de opleiding LAW, maar wel sterk aan te raden. Meer informatie hierover kan je raadplegen via www.ijkingstoets.be.

Laat de opleiding flexibel studeren toe?

Wens je jouw studies te spreiden of deeltijds te studeren? Meer informatie hierover kan je raadplegen via 'alternatieve studietrajecten'.

Laat de opleiding toe om te studeren in het buitenland?

De opleiding LAW beschikt over een uitgewerkte 'menukaart' om jouw studies te combineren met internationalisering. Meer informatie hierover krijg je tijdens de opleiding. Wens je nu al een tipje van de sluier op te lichten? Neem dan een kijkje op de website over Erasmus en andere mogelijke uitwisselingstrajecten.

Hoe vind ik een geschikte huisvesting?

Op zoek naar een geschikte kamer of een universitaire home? Volgende pagina wijst jou de weg.

Waar kan ik terecht met mijn diploma van Master of Sience in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen?

Een diploma van Master of Science in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen biedt u een waaier aan tewerkstellingsmogelijkheden.

Neem hier een kijkje in een aantal persoonlijke getuigenissen over de klinische, onderwijskundige, beleids- of onderzoeksmatige settings waarin Logopedisten en Audiologen werkzaam zijn.

bottom of page